Op 18 januari gaat de Actie Kerkbalans 2020 van start, waarmee we graag terugkijken naar 2019. We hebben talloze prachtige diensten en activiteiten mogen meemaken. De 40 dagen reis staat nog vers in ons geheugen, waar we ons geloof echt met elkaar konden delen en veel bijzondere momenten mochten meemaken. Optredens van Hanne de Vries, The Psalm Project, Martin Brand en Gerald Troost werden in de Dorpskerk georganiseerd. We hebben prachtige ochtend-, avond- en plusdiensten gehad, waarbij er ook dit jaar weer diverse gemeenteleden zijn gedoopt en belijdenis hebben gedaan van hun geloof. De kerk was een plek om echt even samen te zijn, gezellige bingo- en filmavonden, de dorpsmarkt, het paasontbijt en talloze andere activiteiten werden georganiseerd. Ook was de kerk een plaats van afscheid en verdriet, waarbij we steun mochten vinden bij God en bij elkaar.

Wij willen graag benadrukken dat het geven van een bijdrage aan de actie kerkbalans te allen tijde vrijwillig is en geen verplichting. In 2 Korintiërs 9 vers 7 staat immers: “Iedereen moet voor zichzelf besluiten hoeveel hij wil geven. U moet van harte geven, en niet omdat het verplicht is. Want God houdt van mensen die met vreugde geven”. Ook is er geen minimum- of maximumbedrag, u mag geven van wat u kan missen en waarbij u zich goed voelt. Zo staat in 2 Korintiërs 8 vers 12: “Als u van harte geeft, dan is de Heer er blij mee. Maar u hoeft niet meer te geven dan u kunt missen”.

Uw gift is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Hierbij moet u wel boven een bepaalde grens uitkomen, meer informatie hierover vindt u hier. Voor meer informatie over de Actie Kerkbalans kunt u terecht bij Tije Domburg, onze penningmeester.