Praktische informatie en aanmelden Groeigroepen 2020

We doen ons best de Gemeente Groeigroepen op te starten in de week van 12 oktober. Tot en met 27 September kunt u zich opgeven via de onderstaande knop. Hoewel de Groeigroepen worden georganiseerd vanuit de Protestantse Gemeente Zevenhoven is iedereen van harte welkom. Nodig gerust andere geïnteresseerden uit om mee te doen, denk bijvoorbeeld aan uw contacten uit de 40-dagen reis!

Gemeente Groeigroepen: Groeien in je relatie met God

Want wie wil er nu niet groeien? Groeien in je relatie met God, waardoor je weerbaarheid sterker wordt tijdens geestelijke strijd, groeien in je relatie met andere gelovigen, groeien in je vrijmoedigheid om te getuigen van je geloof, groeien in dienstbaarheid en gastvrijheid, maar ook groeien in karaktervorming.

Een samenkomst start altijd met ontmoeting, en hierin de tijd nemen om van elkaar te horen hoe het gaat. Daarna volgt gebed. Er kan gezongen worden en ook een korte inleiding op het thema kan door de ‘gesprekleider’ gegeven worden. Daarna wordt er uit de bijbel gelezen en door middel van vragen verdieping gezocht. Ook óf juist toepasbaar in ons dagelijks leven. Hierbij mogen we eerlijk tegen elkaar zijn, maar altijd waakzaam dat het bemoedigende en opbouwende gesprekken blijven.

Hoe mooi is het om als kerkgemeenschap niet alleen maar te consumeren, maar ook daadwerkelijk te participeren. Dat kan beginnen bij deelname aan een gemeente groei groep! Voel je welkom, wees nieuwsgierig en laat je vooral leiden door God.

Thema Groeigroepen 2020: Durf Daniël te zijn

Hoe heeft Daniël zich staande gehouden midden in een samenleving vol afgoderij en weerzinwekkende praktijken? Daniël werkte volgens een opvallende strategie die ook wij goed kunnen gebruiken in onze tijd. Lever je niet uit aan de wereld, maar sluit je ook niet op in je eigen wereld of christelijke bubbel. Stevig verworteld in God, ben je in staat om je takken breed uit te laten waaieren naar de wereld.

Durf Daniël te zijn. Daartoe willen we je uitdagen met het nieuwe gespreksboek. Daarbij komen allerlei vragen aan de orde: Hoe kan ik Jezus navolgen buiten mijn christelijke bubbel? Zijn er christelijke principes waar niemand aan mag komen? Zie ik God al werkzaam in de (niet- gelovige) wereld en hoe kan ik daarbij aansluiten?