Van Ghana tot predikant

De knoop of ik nu economie dan wel theologie zou gaan studeren werd doorgehakt na een tussenjaartje Evangelische Hogeschool: het werd theologie, in Utrecht. Samen met mijn vrouw Andrea ben ik afgestudeerd in Ghana, waar we een half jaar hebben gewoond. Wat me vooral is bijgebleven van de mensen daar is de gewoonte om je eigen bedrijfje een bijbelse naam te geven. Zo hebben we gegeten in ‘The Consuming Fire Restaurant’ en werd onze auto gerepareerd door de ‘Archangel Gabriel Mechanics’. Het maakte me blijvend nieuwsgierig naar mogelijkheden hoe onze wandel met God verweven kan zijn met ons gewone leven.

Na onze tijd in Ghana ben ik tien jaar bij het kerkelijk jongerenwerk betrokken geweest, eerst plaatselijk, en vervolgens bij de HGJB. Daar was ik vooral betrokken bij de inhoudelijke en organisatorische voorbereiding van de Kerstconferentie. We huurden dan in de kerstvakantie een bungalowpark af en zaten daar met soms wel 1000 jongeren, zoekend en vindend naar God in onze levens. Prachtig was dat.

Ik ervaar de roep van de gemeente en van God naar het Groene Hart als een verrijking en zie uit naar het samen opmerken van wat God doet in onze levens, onze gemeente en ons dorp.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met de dochters erop uit te trekken, boekjes te schrijven of via mijn uitgeverij zelf ontworpen bordspellen te ontwikkelen. Bel of mail gerust voor een kop koffie en een goed gesprek.